Lucrează non-stop de aproape o lună, fără mănuși și măști. Niciunul dintre ei nu a fost testat, deși au intrat în contact cu zeci de membri ai familiilor celor care au murit din cauza COVID-19. Proprietarii și angajații serviciilor funerare din provincia Bergamo, din nordul Italiei, sunt epuizați și amenință că își încetează activitatea, dacă nu se iau măsuri adecvate pentru protejarea siguranței publice.

Există aproximativ 80 de firme funerare care operează în provincie. Una dintre cele mai mari are aproximativ 40 de angajați. Înainte de a izbucni criza coronavirusului, firma se ocupa, în medie, de aproximativ 115 înmormântări pe lună, dar în martie au avut deja peste 800, relatează Euronews.

Imaginile cu camioanele armatei care transportă sicriele victimelor făcute de COVID-19 în Bergamo au devenit simbolice pentru drama pe care o trăiește orașul. Crematoriul lucrează 24 de ore pe zi de săptămâni întregi, dar nu mai este în măsură să răspundă cerințelor. Momentan, lista de așteptare pentru incinerare este lungă, ocupată pe trei săptămâni înainte.

mai mult la /www.digi24.ro/

Lasă un răspuns